Rudolf, încântat de cunoștință!

Dacă ai puțin timp la dispoziție și ai chef de o activitate distractivă (în care îi poți atrage și pe cei mici) îți propun să facem împreună un ren!

Nu orice ren, chiar pe Rudolf, care abia așteaptă să se răsfețe în bradul tău.

Un cadou ideal pentru Crăciun, dacă nu ai buget sau timp de căutat cadouri. Cu siguranță oricine va aprecia o decorațiune unicat, creată chiar de tine!

Pasul 1: Pregătește lista cu materiale necesare:

 1. foi de fetru în 4 culori – găsești foi la librării sau la magazine de crafts, puteți lua un set sau doar 3 foi. Culorile pot varia un pic, de la alb spre crem, de la negru la maro închis; cel mai important este să existe contrast între corpul renului, cornițe și urechiușe.
 2. cei 2 ochișori (eu am avut niște ochi mobili rămași de la alte activități, dar poți folosi un pic de fetru negru, margele, noduri de ață sau puteți chiar să îi desenați ochii. Este important să faci o simulare înainte, să așezi ochii sa vezi dacă se potrivesc. De aici pleacă expresia feței, deci sunt foarte importanți.
 3. foarfecă, ac și ață și/sau pistol de lipit (nu este obligatoriu), cariocă/ pix
 4. șnur pentru agățătoare (auriu, alb, negru sau roșu, ce ai la îndemână)

Pasul 2: Printează elementele renului din modelul de mai jos.

Poți alege dimensiunea dorită în funcție de cum dai print, recomand să aibă între 9 și 20 de cm. Al meu are 9,5 cm înălțime (cu tot cu coarne), iar șnurul are 10 cm.

Pasul 3: Decupează fiecare element din hârtie și apoi creează conturul respectiv pe foaia de fetru corespunzătoare (așezi modelul, îl ții cu o mână, apoi cu cealaltă faci conturul cu pixul/carioca, fără să miști modelul).

Astfel vei obține toate elementele necesare, mai trebuie doar montate împreună (pe năsucul roșu am cusut 3 dungi cu ață albă, mai groasă):

Pasul 4: Îmbinarea renului. Poți alege să folosești pistolul de lipit (dacă îl ai) sau să coși elementele (și nu este deloc complicat, trebuie doar să ai ață într-o culoare asemănătoare și să încerci să păstrezi un tiv similar ca distanță și înălțime). Uite cum arată și cusut:

Mai întâi ne ocupăm de corp – luăm cele 2 bucăți și le punem una lângă alta, ca să finisăm bine micile diferențe (tăiem surplusul), iar la fel procedăm și cu cele 2 cornițe:

Lipește sau coase nasul roșu de fundalul alb. Lipește/ coase cele 2 fețe ale corpului, dar lasă partea de sus (dintre urechi) nelipită/ cusută. Urmează să lipești/ coși urechile (atenție cum le așezi, cu partea ascuțită spre capăt), apoi nasul și ochii. Dacă vrei să îngrași un pic renul :) acum este momentul, poți să introduci un pic de vată prin partea de sus, cu ajutorul unui bețișor.

Taie șnurul în lungimea dorită, apoi lipește/ coase capetele pe una dintre fețele interioare. Procedează la fel și cu cele 2 cornițe.

Mai ai un singur pas de făcut – să lipești/ coși partea de sus, apoi să îți admiri munca. :)

Sper că te-ai distrat și aștept pozele cu renii tăi simpatici! Dacă ai vreo problemă sau nu înțelegi vreo etapă scrie-mi și te ajut cu drag. <3

  Comentarii (0)

  No comments at this moment
  Produs adăugat la favorite
  Adăugat la lista de comparări

  Acest site utilizează cookie-uri.

  Pe website-ul Inspirel.ro utilizăm cookie-uri în scopuri de performanță, funcționare și de marketing! Acestea sunt necesare pentru buna funcționare a website-ului, pentru a realiza dezvoltări tehnice care vor oferi o mai bună experienta de utilizare, pentru activarea caracteristicilor social media și pentru analiza de trafic. Informații suplimentare pot fi găsite în secțiunea Politica de confidențialitate.